Over de Bels

Een "Bels" is een Belgisch trekpaard. Groot, sterk en betrouwbaar.

Daarnaast is "de Bels" de bijnaam die mijn familie al generaties draagt. In Egmond aan Zee, waar ik ben opgegroeid, maakte men gebruik van bijnamen. Met behulp van die bijnamen wist men van welke familietak jij een nazaat was. De bijnaam "de Bels" past daarnaast heel goed bij onze familie vanwege onze voorliefde voor paarden. Omdat ik trots ben op mijn achtergrond en onze bijnaam, heb ik hem meegenomen als naam voor mijn bedrijf.

Even voorstellen

Ik ben Ingrid de Groot, opgegroeid in Egmond aan Zee en tegenwoordig wonend en werkzaam vanuit Castricum. Mijn basis met paarden heb ik opgedaan met de paarden die bij ons thuis stonden. Ik heb als klein meisje enkel zonder zadel gereden. Heerlijk het strand over en de duinen door. Ook reden wij aangespannen. Vanaf mijn tienerjaren wilde ik meer. Ik wilde weten wat "dressuur" inhield en nog liever wilde ik gaan "springen" met het toenmalige paard van mijn vader, Gerko; een groot Gelders tuigpaard.  Van een springcarrière is het nooit gekomen, Gerko bleek met zijn artrose ongeschikt. Maar ik ben wel mijn horizon gaan verbreden.

Ik sloot mij aan bij een manege om dressuurmatig wijzer te worden. Al snel voelde het geleerde een tegenstelling op wat ik als klein meisje van mijn paard had geleerd. Dit triggerde mijn nieuwsgierigheid. Dat doet het trouwens nog steeds. De instructeursopleiding aan het ORUN was de eerste in vele opleidingen, die mij antwoorden bracht. Inmiddels meerdere cursussen en opleidingen verder ben ik er uit dat mijn passie bij Natural Horsemanship, basisdressuur, balans van zowel ruiter als paard en obstakeltraining ligt.

Mijn mooiste ervaring is wel het één worden met je paard. Eén worden in gedachtes, want je blijft natuurlijk gewoon met z'n tweëen. Als ik dacht we gaan links, tada linksaf...Als ik dacht: "misschien kunnen we straks een galopje doen..." tada, zaten we in galop. Hoe tof is het als ik jou daar naartoe kan begeleiden? 

Dankzij de paarden die mijn pad kruisen, hun talenten en hun uitdagingen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Loop jij tegen uitdagingen aan met je paard? Leid hij jou in plaats van jij hem? Kan hij moeilijk stil staan tijdens het poetsen, zadelen en/of opstappen? Gedraagt hij zich hyperdepieper of is hij juist héél traag? Bepaalt hij zijn eigen richting of tempo tijdens het rijden? Mail je uitdaging en wellicht kan ik jullie verder helpen.

 

 

Ter nagedachtenis aan mijn vader, Arie de Bels

Foto: Roland Stam

Ingrid de Bels in beeld